5GS_22407

GODKÄNDA UNDERLAG

Idag rekommenderar vi våra produkter SOFTLINE Tuffcell 2mm och nya SOFTLINE ProVent 2.3mm vid läggning av trä- & laminatgolv.

Dessa produkter har uppdaterats med nya utvecklade ingredienser och ny formation på cellerna vilket gör dem starkare och stabilare för att klara av de större påfrestningarna ifrån den nya generationens 5G fogar på ett bättre sätt. Dessutom ger de ännu bättre ljuddämpning med 19dB respektive 22dB i stegljudsdämpning i samband med laminatgolv.

IMEX underlag för trä- & laminatgolv är godkända att läggas under alla golvfabrikat på marknaden i tjocklekar ifrån 7mm till 15mm. Alla dessa underlag har en produktgaranti som täcker skador och felaktigheter i de osannolika fall de sker.

 

BESLUT ANG. 3mm UNDERLAG

Efter en tid av noggranna tester och undersökningar har IMEX idag tagit ett beslut som berör alla installationer av trä- & laminatgolv av alla fabrikat, typ Tarkett, Kährs, Forbo och Boen.

Anledningen till beslutet är att den nya typen av fogar på trägolven är känsligare än tidigare varianter då standarden för underlagen skrevs, vilken då förespråkade 3mm tjocklek.

Dessutom har vi idag utvecklat våra råmaterial och tillverkningsprocess så att man med de nya varianterna av SOFTLINE Tuffcell 2mm och SOFTLINE ProVent 2.3mm får bättre egenskaper när det gäller ljuddämpning och hållfasthet än vad man tidigare fick med en 3mm foam.

Vi har därför fattat beslutet att ifrån och med idag den 1 mars 2016 inte längre saluföra en 3mm PE-underlagsfoam till trä- & laminatgolv.

 

IMEX Golvprodukter

Kungälv 2016-03-01

One Response to NYHETER ANG. UNDERLAG OCH 5G FOGEN

  1. Anthony Fishwick skriver:

    Mycket bra IMEX. Alltid ett steg före!