Textilgolv

26 februari, 2015 |


Bläddra i DEN ULTIMATA TEXTILGOLV GUIDEN

IMEX tillhandahåller Skandinaviens bredaste sortiment med textilgolv i plattformat, med andra ord Textilplattor.

Vi på IMEX ser till att Slutanvändare, Fastighetsägare, Arkitekt och Golvläggare alla på ett snabbt och smidigt vis får deras behov mött. Förslagsvis är utseendet en viktig aspekt för slutanvändaren, slitagemotståndet viktigt för fastighetsägaren, tryggheten i att kunna välja korrekt golv för respektive miljö viktigt för arkitekten och tydliga läggningsanvisningar och läggningsmetoder för golvläggaren.

Alla textilgolv är bedömda i SundaHus och tas fram i Byggvarubedömningen efter hand.

Med textilgolv i offentlig miljö och kontor får man ner ljudnivån till en behaglig nivå. Textilplattor och textilgolv är med andra ord ett perfekt ljuddämpande golv för kontorslokaler.

De flesta av IMEX Textilplattor är ett textilgolv som har genomfärgat garn. Det betyder ett långlivat golv som tål kraftig städning och skurning och därför inte har ett behov av att vara ”smutsbehandlat”.

Ni hittar mycket information om våra olika kollektioner på vår hemsida

ANLEDNINGAR ATT VÄLJA IMEX

IMEX QREATILE – Designfrihet som skapar behovsstyrd atmosfär. Dessa texilplattor kan ’redigeras’ genom att flytta ränder, ändra färg mm. Det ultimata alternativet är att skapa en unik, skräddarsydd platta eller samling av plattor till dina önskmål.

IMEX MICROTUFT – En unik möjlighet att mixa och matcha mycket tåliga plattor med mjukare och tystare varianter. Eftersom garnet är samma, matcher det perfekt. Man kan till exempel lägga hårda textilplattor i korridoren och mjuke plattor i ditt kontor, och ingen kan märka skillnaden.

IMEX DYNAMIQ – Den nya DYNAMIQ kollektionerna av textilplattor produceras på vår nya, toppmoderna tuftningsmaskinen . Individuellt justerbara garnhöjder ger stora design effekter och möjligheter. Tillverkas av 100% återvunnet Econyl garn.

 

 

Fördelar med Textilplattor

  1. Estetiskt | Man har stora möjligheter att jobba med gångstråk, framhävning av möblemang och möjligheten att leka med olika kollektioner för att skapa en dynamiskt inredning.
  2. Underhåll & Städ | Med textilplattor av en hög kvalitet är det enkelt att hålla dem i gott skick. Följ bara underhåll och städinstruktionerna.
  3. Flexibelt | Skulle en bit skadas eller smutsas ner är det mycket enkelt att byta en platta utan att behöva stänga av hela lokalen.
  4. Installation | Med textilplattor förvaras, transporteras och installeras golvet mycket enkelt. Inga långa otympliga rullar som skall behöva skäras till. Textilplattor levereras i behändiga kartonger om 5m2 och transporteras lätt upp i bygghissar.

Fördelar med Textilgolv

  1. Tyst | Med textilgolv får man tysta inomhusmiljöer
  2. Behagligt | Textilgolv ger mjuka och behagliga golv
  3. Bättre inomhusluft | Med textilgolv sänker man partikelhalten i inomhusmiljöIMEX DYNAMIQ NATUR 55850 ROOM 1

 

 

 

Alltid på lager